Ποια αλκοολούχα ποτά δεν περιέχουν γλουτένη

Το περιεχόμενο του άρθρου



Ορισμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να απορροφήσουν γλουτένη, μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στα δημητριακά. Τα ίχνη της ουσίας αποθηκεύονται σε προϊόντα, αλκοολούχα ποτά μετά την παρασκευή. Όσοι έχουν συγγενή ή επίκτητη δυσανεξία πρέπει να επιλέγουν ασφαλή αλκοόλη χωρίς γλουτένη (γλουτένη).

Μπύρα

Μπύρα χωρίς γλουτένη

Στις ΗΠΑ, τα τρόφιμα και τα ποτά που παρασκευάζονται χωρίς την προσθήκη σίτου, σίκαλης ή κριθαριού πρέπει να φέρουν ετικέτα. Πολλές ποικιλίες επισημαίνονται με ένα ειδικό σύμβολο. Οι ευρωπαϊκές εταιρείες χρησιμοποιούν τα ένζυμα που σπάνε τις πρωτεΐνες στην παραγωγή τους και δείχνουν στο μπουκάλι ότι δεν υπάρχει γλουτένη στην μπύρα.

Υγρό

Λικέρ

Τα αποσταγμένα δυνατά ποτά παρασκευάζονται χωρίς γλουτένη, ενώ οι αλκοόλες τεχνικά δεν το έχουν. Με κοιλιοκάκη – δυσανεξία σε αυτήν την ουσία από τον οργανισμό – δεν υπάρχουν προβλήματα με τη χρήση ποτού ή κονιάκ, αν και μερικές φορές μπορεί να εμφανιστούν παρενέργειες.

Μηλίτης

Μηλίτης

Είναι κατασκευασμένο από μήλα ή άλλα φρούτα, οπότε μπορεί να αποδοθεί στον κατάλογο αλκοόλ χωρίς γλουτένη. Ο μηλίτης είναι ασφαλής για όσους δεν έχουν δυσανεξία ή υπερευαισθησία στα δημητριακά. Είναι σημαντικό να διαβάζετε πάντα τις ετικέτες, επειδή ορισμένοι κατασκευαστές χρησιμοποιούν κριθάρι στην κατασκευή.

Κρασί

Κρασί

Όλοι οι τύποι αλκοόλ είναι ασφαλείς, συμπεριλαμβανομένης της θύρας. Κατά την παραγωγή σιτηρών δεν χρησιμοποιούνται – αυτό αναφέρεται στην ετικέτα. Δεν υπάρχει ειδική επισήμανση για τέτοιο αλκοόλ, αλλά είναι ασφαλές για άτομα με δυσανεξία..

Τζιν

Τζιν

Πολλά είδη με περιεκτικότητα 37,5% παρασκευάζονται με την προσθήκη δημητριακών, επομένως υπάρχει γλουτένη σε αυτά. Δεν υπάρχει ουσία στο τελικό αποσταγμένο προϊόν, αλλά δεν υπάρχει ούτε ειδική επισήμανση για αυτό. Με δυσανεξία, το τζιν μπορεί να πιει χωρίς φόβο παρενεργειών.

Ρούμι

Ρούμι

Τα αποσταγμένα είδη δεν περιέχουν πρωτεΐνες, αλλά δεν επισημαίνονται σωστά, γι ‘αυτό διαβάστε τη σύνθεση. Προσοχή στα έτοιμα μείγματα για να φτιάξετε ισχυρό ρούμι, συμπεριλαμβανομένων των γεύσεων δημητριακών.

Χάρη

Χάρη

Για το μαγείρεμα, χρησιμοποιούνται ρύζι, ένζυμα koji από κριθάρι. Μετά τη ζύμωση και άλλες διεργασίες, δεν έχει απομείνει πρωτεΐνη, επομένως το σάκε είναι ασφαλές για κατανάλωση σε περίπτωση αλλεργιών στην ουσία.

Τεκίλα

Τεκίλα

Στην παραγωγή, χρησιμοποιείται η αγαύη – ένα πολυετές φυτό χωρίς στελέχη που δεν περιέχει πρωτεΐνες. Το αλκοόλ χωρίς γλουτένη με βάση το συστατικό αποστάζεται, επομένως επιτρέπεται η χρήση του σε διάφορους τύπους ασθενειών.

Βότκα

Βότκα

Το αλκοόλ παρασκευάζεται από πατάτες και άλλα συστατικά. Δεν υπάρχει γλουτένη στη βότκα, όπως υποδεικνύεται από την επιγραφή στο μπουκάλι. Σπάνια μπορούν να παραμείνουν ίχνη, οπότε είναι πάντα απαραίτητο να διαβάσετε τη σύνθεση για να αποφύγετε τις συνέπειες – διαταραχές του πεπτικού συστήματος, αλλεργίες.

Ουίσκι

Ουίσκι

Σχεδόν όλες οι ποικιλίες κατά τη στιγμή της παρασκευής περιέχουν την ουσία, επειδή παρασκευάζονται από δημητριακά – βρώμη, καλαμπόκι, ρύζι. Το τελικό προϊόν, μετά από ενδελεχή καθαρισμό, δεν έχει πρωτεΐνη. Μερικά άτομα με κοιλιοκάκη προσπαθούν να αποφύγουν το ουίσκι, ενώ άλλα συχνά το πίνουν χωρίς να παρατηρούν τις συνέπειες..

Ποτά κρασιού

Ποτά κρασιού

Τα περισσότερα από αυτά είναι κατασκευασμένα από προϊόντα κριθαριού. Υπάρχει επίσης αλκοόλ χωρίς γλουτένη, αλλά προσέξτε: οι ποικιλίες βύνης μπορούν να το έχουν. Εάν έχετε κοιλιοκάκη, προσέξτε το βερμούτ, το Jägermeister, τη σαμπάνια, το κονιάκ.

Βαθμολογήστε το άρθρο
( No ratings yet )
Κοινοποίηση σε φίλους
Συμβουλές για οποιοδήποτε θέμα από ειδικούς
Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Κάνοντας κλικ στο κουμπί "Υποβολή σχολίου", αποδέχομαι την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων και αποδέχομαι την πολιτική απορρήτου