Halal – ποια είναι η έννοια της λέξης, ειδικά η βιομηχανική παραγωγή κρέατος και τροφίμων

Το περιεχόμενο του άρθρου



Πολλοί δεν βρήκαν αυτήν την ιδέα και δεν γνωρίζουν την έννοια της λέξης halal όταν την είδαν σε ένα πακέτο με διαφορετικά προϊόντα. Αυτός ο όρος ήρθε σε εμάς από το Ισλάμ, στο οποίο αυτή η έννοια περιλαμβάνει αυτο-φροντίδα, χαλάρωση και ψυχαγωγία και διατροφή. Σχεδόν όλα όσα συνδέονται με τη δραστηριότητα ενός ατόμου, η ζωή του υπό τη θρησκεία του Ισλάμ εμπίπτει στο Χαλάλ, οπότε για τους ανθρώπους είναι ένας τρόπος ζωής.

Τι είναι το halal;

Πρόκειται για μια αραβική λέξη που σημαίνει «ανεκτικότητα» ή «ελευθερία». Το Halal είναι ένα ισλαμικό εγκεκριμένο φαγητό που παράγεται με τρόπο παρόμοιο με τους μουσουλμανικούς κανόνες. Αυτό αφορά κυρίως τα προϊόντα κρέατος, επειδή απαγορεύεται στους πιστούς να τρώνε κρέας με αίμα και χοιρινό, μαϊμούδες (σύμφωνα με το Κοράνι, αυτοί είναι άνθρωποι που έχουν καταραστεί από τον Αλλάχ). Λαμβάνεται επίσης υπόψη η μέθοδος θανάτωσης του ζώου, πρέπει να πραγματοποιείται σύμφωνα με ένα ειδικό τελετουργικό: πρέπει να ηρεμήσετε τα βοοειδή, να είστε προσεκτικοί, να σκοτώνετε πολύ γρήγορα και ανώδυνα. Αυτό το κρέας ονομάζεται halal.

Προϊόντα Halal

Οι πιστοί ισλαμιστές χρησιμοποιούν προϊόντα που κατασκευάζονται σύμφωνα με ειδικούς κανόνες. Υπάρχει μια λίστα επιτρεπόμενων και απαγορευμένων πιάτων. Τα προϊόντα Halal έχουν ως εξής:

  1. Μούρα, λαχανικά, φρούτα και τα παράγωγά τους.
  2. Όλες οι επιλογές φαγητού που δεν εμπίπτουν στο Χαράμ (απαγορεύεται).
  3. Ψάρια θάλασσας και ποταμού: χέλι, γατόψαρο, οξύρρυγχος.
  4. Ακρίδα
  5. Γαλακτοκομικά προϊόντα, γάλα. Η εξαίρεση είναι μόνο ορισμένα απαγορευμένα συστατικά: γιαούρτι με ζελατίνη στη σύνθεση, το οποίο λαμβάνεται με πέψη των οστών των ζώων.
  6. Παγωτό.
  7. Μαργαρίνη φυτικού λίπους.
  8. Ποτά χωρίς αλκοόλ, όπως λογική kvass, μη αλκοολούχα μπύρα.
  9. Σόγια.
  10. Halal κρέας.
  11. Κουνουπίδι.
  12. Ξηροί καρποί, δημητριακά.
  13. Τυριά.
  14. Γλυκά, γλυκά χωρίς αλκοόλ. Εξαίρεση είναι τα προϊόντα που χρησιμοποιούν καθαρό αλκοόλ και όχι ρούμι, κονιάκ κ.λπ. Το καθαρό αλκοόλ δεν θεωρείται κακό στην ισλαμική πίστη.

Τροφή

Λίστα απαγορευμένων προϊόντων

Το Κοράνι περιέχει όλους τους τύπους τροφίμων που δεν πρέπει να καταναλώνονται από τους πιστούς. Το φαγητό χαλάλ παρασκευάζεται σύμφωνα με ορισμένους κανόνες. Τα παρακάτω είναι παραδείγματα του τι απαγορεύεται να χρησιμοποιεί η πίστη:

  • αίμα ζώων
  • γαλακτωματοποιητές και χρωστικές ·
  • κρέας ζώων που σφάζονται εκτός της ισλαμικής παράδοσης, τρώγοντας haram προϊόντα.
  • τυχόν αδένες εσωτερικής έκκρισης ζώων, χοληδόχου κύστης, γεννητικών οργάνων.
  • ζώα που πέθαναν από στραγγαλισμό, πτώση, κρούση, κεραυνό ή ρεύμα, που πέθαναν με φυσικό θάνατο ·
  • επιπρόσθετες πρώτες ύλες από λίπος, οστά, κρέας άγριων ζώων: πυκνωτικά ζελατίνης, περιβλήματα λουκάνικων, λουκάνικα.
  • αλκοόλ ως ποτό ή συστατικό στην προετοιμασία ενός γεύματος ·
  • φυσικά νεκρά ψάρια
  • τυχόν αρπακτικά πουλιά με νύχια ·
  • χαλάλ τρόφιμα που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα χαράμι?
  • γλυκά με αλκοόλ στη σύνθεση?
  • σαύρες, σκαντζόχοιροι, χελώνες, φίδια, σκορπιοί, γάτες, σκύλοι, ποντίκια, αρουραίοι, ύαινες.

Αλκοόλ

Halal κρέας

Όταν οι άνθρωποι μιλούν για το Halal στην καθημερινή ζωή, συχνά εννοούν κρέας. Η Halal διατροφή συνεπάγεται μια ειδική διαδικασία προετοιμασίας, η οποία περιλαμβάνει κάποια τελετουργικά και πρέπει να τηρεί δύο σημαντικές προϋποθέσεις: να μην είναι χαράμ και η σφαγή ενός ζώου πρέπει να ακολουθεί τους κανόνες του Κορανίου. Οι μουσουλμάνοι έχουν μάθει να μαγειρεύουν υπέροχα πιάτα από τέτοιο κρέας. Κατά τη σφαγή πρέπει να τηρούνται τα ακόλουθα πρότυπα:

  1. Πρώτα πρέπει να διαβάσετε την προσευχή και μετά κόψτε αμέσως την καρωτίδα. Ταυτόχρονα, το μαχαίρι που χρησιμοποιείται για τη σφαγή πρέπει να είναι λείο, χωρίς χαραγμένα. Τα βοοειδή πρέπει να αιμορραγούν εντελώς. Τα υπολείμματα που βρίσκονται στο σφάγιο μετά από όλες αυτές τις διαδικασίες θεωρούνται επιτρεπτά.
  2. Στη συνέχεια, τα νεύρα, μερικοί τένοντες αφαιρούνται.
  3. Όταν μαγειρεύετε ένα σπιτικό πιάτο, για παράδειγμα, πιλάφι, πρέπει πρώτα να προσθέσετε αλάτι στο κρέας και μετά να το ξεπλύνετε για να απαλλαγείτε από τα υπολείμματα αίματος.

Κρέας διαφορετικών ποιοτήτων

Τι είδους κρέας είναι halal;

Υπάρχουν αξιοσημείωτες διαφορές από το συνηθισμένο κρέας, ειδικά όσον αφορά τους κανόνες παραγωγής. Οι επιτρεπόμενες ποικιλίες περιλαμβάνουν τις ακόλουθες επιλογές:

  • κοτόπουλο, γαλοπούλα;
  • κουνέλι;
  • βοδινό κρέας;
  • καμήλα, κατσίκα, αρνί;
  • ορτύκια, ερωδιός, πάπια
  • χήνες, πέρδικες, στρουθοκαμήλου
  • βουβάλια, αντιλόπη, κρέας ελαφιού.

Σφάγιο κοτόπουλου

Χαρακτηριστικά βιομηχανικής παραγωγής halal κρέατος

Το φαγητό από ένα μενού halal δεν είναι μόνο ένα θρησκευτικό συστατικό, αλλά και αγνά προϊόντα που πληρούν τις απαραίτητες απαιτήσεις. Στη βιομηχανική παραγωγή, τηρούνται οι ακόλουθοι κανόνες:

  1. διεξάγεται προσεκτικός έλεγχος σε κάθε στάδιο, ώστε να τηρούνται όλα τα πρότυπα υγιεινής και υγιεινής.
  2. Τα ζώα αντιμετωπίζονται ειδικά πριν από τη σφαγή, κατά τη διάρκεια και μετά.
  3. Η πάχυνση πραγματοποιείται μόνο με φυσικές ζωοτροφές (ΓΤΟ, πρόσθετα, ορμόνες απαγορεύονται).
  4. Το ζώο πρέπει να είναι απολύτως υγιές.
  5. Μια σύντομη προσευχή πρέπει να γίνει πριν από τη σφαγή..
  6. Η σφαγή πραγματοποιείται αποκλειστικά με την κοπή της καρωτίδας.
  7. Το αίμα αφαιρείται όσο το δυνατόν πληρέστερα μόνο με τη φυσική μέθοδο για να πάρετε μια ευχάριστη και λεπτή γεύση. Η ίδια διαδικασία μπορεί να μειώσει σημαντικά την πιθανότητα βακτηρίων..

Υπάρχουν ακόμη κανόνες που πρέπει να τηρούνται κατά την παραγωγή:

  • χωρίς ορμονικά συμπληρώματα.
  • χωρίς κατάψυξη για αποθήκευση.
  • καλλιέργεια, η παραγωγή πραγματοποιείται εντελώς ξεχωριστά από άλλα αγαθά.

Παγωμένο φιλέτο κοτόπουλου

Είναι δυνατόν οι Ορθόδοξοι να τρώνε halal

Οι μουσουλμάνοι θυσιάζουν τα ζώα, διαβάζουν μια ειδική προσευχή, αλλά το χαλάλ φαγητό παρασκευάζεται διαφορετικά. Επομένως, τέτοιο κρέας δεν είναι θυσιαστικό σύμφωνα με τους βιβλικούς κανόνες (σε αντίθεση με τη σφαγή ενός κριού στο Kurban Bayram). Οι περισσότεροι Ρώσοι είναι Ορθόδοξοι, οπότε πρέπει να θυμούνται ότι αυτό είναι φαγητό από διαφορετική θρησκεία. Οι ειδικοί σε αυτό το θέμα κάνουν τις ακόλουθες συστάσεις:

  • Οι Ορθόδοξοι μπορούν να τρώνε χαλάλ φαγητό εάν δεν μπορεί να αγοραστεί κάποιο άλλο.
  • τέτοια πιάτα επιτρέπονται εάν επισκέπτεστε μουσουλμάνους.
  • Ο ίδιος οι Ορθόδοξοι δεν πρέπει να αγοράζουν τρόφιμα σε ένα τζαμί.

Ορθόδοξος ιερέας στο ναό

Βαθμολογήστε το άρθρο
( No ratings yet )
Κοινοποίηση σε φίλους
Συμβουλές για οποιοδήποτε θέμα από ειδικούς
Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Κάνοντας κλικ στο κουμπί "Υποβολή σχολίου", αποδέχομαι την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων και αποδέχομαι την πολιτική απορρήτου