Σπίτι-λουλούδι από μεταφορικά κιβώτια

Σπίτι-λουλούδι από μεταφορικά κιβώτια

Ο ιδρυτής του Whitaker Studio ήρθε με το έργο του πριν από λίγα χρόνια για έναν πελάτη από τη Γερμανία. Υποτίθεται ότι ήταν ένα γραφείο που χτίστηκε από εμπορευματοκιβώτια αποστολής για να εξοικονομήσει χρήματα για έναν πελάτη με μικρό προϋπολογισμό. Ωστόσο, στο τέλος, ο Γερμανός αγοραστής αρνήθηκε ακόμη να κατασκευάσει, ο Whitaker δημοσίευσε το έργο στο Διαδίκτυο και το ξεχάστηκε για λίγο..

Πριν από λίγο καιρό, εμφανίστηκε ένας άντρας που ενδιαφερόταν πολύ για το έργο ενός Βρετανού αρχιτέκτονα. Ήταν ένας σκηνοθέτης από την Καλιφόρνια που ήθελε να παραμείνει ανώνυμος. Έχει 36 εκτάρια γης κοντά στο Εθνικό Πάρκο Joshua Tree, που βρίσκεται στην έρημο της Καλιφόρνια Mojave. Η περιοχή είναι όμορφη, αλλά πολύ συγκεκριμένη. Ο σκηνοθέτης αποφάσισε ότι το σπίτι πρέπει να είναι κατάλληλο, επικοινώνησε με τον Whitaker και συμφώνησε για όλες τις λεπτομέρειες του έργου, το οποίο μετατράπηκε από ένα γραφείο σε ένα κτίριο κατοικιών..

Σπίτι-λουλούδι από μεταφορικά κιβώτια

Σπίτι-λουλούδι από μεταφορικά κιβώτια

Σπίτι-λουλούδι από μεταφορικά κιβώτια

Σπίτι-λουλούδι από μεταφορικά κιβώτια

Σπίτι-λουλούδι από μεταφορικά κιβώτια

Σπίτι-λουλούδι από μεταφορικά κιβώτια

Σπίτι-λουλούδι από μεταφορικά κιβώτια

Σπίτι-λουλούδι από μεταφορικά κιβώτια

Σπίτι-λουλούδι από μεταφορικά κιβώτια

Σπίτι-λουλούδι από μεταφορικά κιβώτια

Σπίτι-λουλούδι από μεταφορικά κιβώτια

Σπίτι-λουλούδι από μεταφορικά κιβώτια

Σπίτι-λουλούδι από μεταφορικά κιβώτια

Η συνολική έκταση της μελλοντικής κατοικίας θα είναι 200 ​​μέτρα2, θα έχει τρία υπνοδωμάτια με μπάνιο, σαλόνι, κουζίνα και τραπεζαρία. Ξεχωριστά από το κτίριο, σχεδιάζεται να τοποθετηθεί ένα γκαράζ με ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή, το οποίο θα παρέχει θερμότητα και ηλεκτρικό ρεύμα. Το σπίτι φτιαγμένο από λευκά χιόνι εμπορευματοκιβώτια ονομάστηκε Joshua Tree Residence.

Το κύριο χαρακτηριστικό του κτηρίου είναι η διάταξη των εμπορευματοκιβωτίων, που στέκονται γύρω από έναν κοινό άξονα, αλλά σε διαφορετικές γωνίες. Αυτό προσφέρει πανοραμική θέα στο τοπίο της ερήμου από μεγάλα παράθυρα στα άκρα και το ίδιο το σπίτι γίνεται σαν λουλούδι ή αστέρι..

Τα δοχεία σχεδιάζονται για εγκατάσταση σε κολώνες από σκυρόδεμα. Στο πίσω μέρος, μεταξύ των δύο δοχείων, θα υπάρχει ένας ανοιχτός χώρος με καθιστικό και υδρομασάζ. Το εσωτερικό είναι πολύ ελαφρύ, η διακόσμηση θα γίνεται με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον.

Βαθμολογήστε το άρθρο
( No ratings yet )
Κοινοποίηση σε φίλους
Συμβουλές για οποιοδήποτε θέμα από ειδικούς
Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Κάνοντας κλικ στο κουμπί "Υποβολή σχολίου", αποδέχομαι την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων και αποδέχομαι την πολιτική απορρήτου