Ας ξεκινήσουμε με τη διαδικασία κατασκευής. Η τεχνολογία που υιοθετήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες περιλαμβάνει την κατασκευή ενός πλαισίου από ξύλινα κουφώματα, πάνω στο οποίο είναι προσαρτημένα φύλλα OSB ή κόντρα πλακέ. Ανάμεσά τους υπάρχει μια θερμάστρα. Οι τοίχοι είναι κοίλοι, η επικοινωνία είναι εύκολη. Επιπλέον, τέτοια ελαφριά τοιχώματα δεν χρειάζονται σταθερή βάση, η διαδικασία κατασκευής είναι απλούστερη και φθηνότερη. Η ανασυγκρότηση είναι επίσης εύκολη – χωρίς οπλισμένο σκυρόδεμα που θα πρέπει να σφυρηλατηθεί. Ωστόσο, ένα τέτοιο αμερικάνικο σπίτι είναι πιο ακριβό να λειτουργεί – είναι πιο δύσκολο να το κρυώσει το καλοκαίρι και να το ζεσταθεί το χειμώνα από ένα κεφάλαιο που φτιάχνεται από μπλοκ cinder ή τούβλο.
Πιθανότατα, όταν μπαίνετε σε ένα τυπικό αμερικανικό σπίτι, θα σας υποδεχτεί αυτή η σκάλα που οδηγεί στον δεύτερο όροφο, ο οποίος είναι πιο ιδιωτικός, όπου τα υπνοδωμάτια βρίσκονται παραδοσιακά. Ένας κλειστός διάδρομος ή μια ξεχωριστή αίθουσα, όπου είναι συνηθισμένο να βγάζετε τα παπούτσια σας και να αφήνετε τα εξωτερικά σας ρούχα, συνήθως δεν είναι στα αμερικανικά σπίτια.
Οι κουζίνες στα αμερικανικά σπίτια είναι συνήθως ανοιχτές, ευρύχωρες, συχνά με ένα νησί μαγειρικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έτοιμα σπίτια μπορούν να πουληθούν χωρίς επίπλωση στα υπόλοιπα δωμάτια, αλλά πάντοτε με ενσωματωμένο σετ κουζίνας και συσκευές, οι οποίες δεν γίνονται δεκτές για μεταφορά μαζί σας όταν μετακινείστε..
Κουζίνα – τραπεζαρία – το σαλόνι γενικά αντιπροσωπεύει ένα δωμάτιο, το οποίο καταλαμβάνει σχεδόν ολόκληρο τον πρώτο όροφο. Μια αμερικανική γυναίκα, επιλέγοντας ένα σπίτι, πιθανότατα θα πει αμέσως – Θέλω να μαγειρεύω και να φροντίζω τα παιδιά ή να επικοινωνώ με τους επισκέπτες. Ένα τέτοιο ανοιχτό σχέδιο βρίσκεται τώρα όλο και πιο συχνά στη Ρωσία, αλλά απέχει πολύ από το τόσο δημοφιλές..
Ένα γκαράζ για δύο ή τρία αυτοκίνητα, το οποίο συχνά γίνεται μέρος του ισογείου και έχει ξεχωριστή είσοδο απευθείας στο σπίτι, είναι μια άλλη διαφορά του αμερικανικού σπιτιού. Συνήθως υπάρχουν τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα σε μια οικογένεια, επειδή μια οικοδέσποινα που ζει στα προάστια πρέπει επίσης να δουλέψει για κάτι, να μεταφέρει το παιδί στην εκπαίδευση ή στο νηπιαγωγείο..
Τα στεγνωτήρια είναι σπάνια στα ρωσικά σπίτια, όπως και ένα ξεχωριστό δωμάτιο πλυντηρίων. Στα αμερικανικά σπίτια, για αυτές τις δύο μονάδες, συνήθως διατίθεται ένα ειδικό ντουλάπι, κρύβοντας τον εξοπλισμό από τους επισκέπτες. Συχνά, ένα πλυντήριο με στεγνωτήριο βρίσκεται στον δεύτερο όροφο, κοντά στα υπνοδωμάτια ή στο υπόγειο. Ένα πλυντήριο ρούχων στην κουζίνα ή το μπάνιο, το οποίο βρίσκεται συχνά σε μικρά ρωσικά σπίτια, θα εκπλήξει έναν Αμερικανό..
Κατοικημένο υπόγειο. Για τον μέσο Ρώσο, ένα υπόγειο είναι ένα κελάρι όπου αποθηκεύονται πατάτες και τουρσιά, καθώς και προμήθειες για το χειμώνα. Για τους Αμερικανούς, το υπόγειο γίνεται συχνά ένα πλήρες επιπλέον δάπεδο. Μπορεί να φιλοξενήσει ένα home theatre, έναν ξενώνα με μια άλλη μικρή κουζίνα, ένα “ανδρικό κρησφύγετο” του ιδιοκτήτη του σπιτιού, ένα μπαρ, μια αίθουσα παιχνιδιών..
Κυρίως μπάνιο. Σε ένα αμερικανικό σπίτι, υπάρχουν συνήθως τόσα μπάνια όσο και υπνοδωμάτια. Ή ακόμη περισσότερο – ένα ξεχωριστό μπάνιο μπορεί να βρίσκεται στο ισόγειο για τους επισκέπτες. Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο το μπάνιο να είναι συνδεδεμένο με το σαλόνι έτσι, όπως στη φωτογραφία, αλλά πρέπει να βρίσκεται δίπλα στο κυρίως υπνοδωμάτιο.
Όσον αφορά τα παιδικά δωμάτια, δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές στο μέγεθος και το σχεδιασμό. Ωστόσο, στις Ηνωμένες Πολιτείες, συνηθίζεται κάθε παιδί να έχει ξεχωριστό δωμάτιο. Επομένως, η προσθήκη στην οικογένεια γίνεται συχνά ο λόγος για τη μετάβαση σε ένα πιο ευρύχωρο σπίτι ή ανάπλαση. Ναι, και τα παιδικά υπνοδωμάτια έχουν συνήθως το δικό τους μπάνιο, ακόμη και αν το ένα για δύο.
Το να αφήσεις τους επισκέπτες στον καναπέ στο σαλόνι για μια νύχτα δεν είναι αμερικανική παράδοση. Ένα ευρύχωρο σπίτι έχει συνήθως ξεχωριστό υπνοδωμάτιο επισκεπτών με όλα όσα χρειάζεστε, αν και όχι πολύ μεγάλο, αλλά λειτουργικό, ιδανικό για φίλους και συγγενείς.
Ενσωματωμένες ντουλάπες και δωμάτιο-ντουλάπες. Ένα άλλο χαρακτηριστικό ενός τυπικού αμερικανικού σπιτιού. Οι ελεύθερες ντουλάπες δεν ριζώθηκαν σε αυτήν τη χώρα, απαιτείται πολύς χώρος για ρούχα και παπούτσια, επομένως ένα γκαρνταρόμπα βρίσκεται συχνά δίπλα στο κύριο υπνοδωμάτιο και στα άλλα δωμάτια υπάρχουν ντουλάπες ενσωματωμένοι στους τοίχους για πολλά πράγματα.
Χώρος μπάρμπεκιου. Ένα αμερικανικό σπίτι έχει συνήθως δύο αυλές – μπροστά από το σπίτι και ένα πίσω, κρυμμένο από τα μάτια των περαστικών και των γειτόνων. Στην πίσω αυλή, ακόμη και σε ένα μικρό, θα υπάρχει χώρος μπάρμπεκιου – ένα τυπικό χόμπι για μια αμερικανική οικογένεια σε ζεστά καλοκαιρινά βράδια..
Και τέλος – στις ΗΠΑ ένα σπίτι σπάνια αγοράζεται από μια οικογένεια με τη σκέψη – “Εδώ θα ζουν τα παιδιά μου.” Διατίθενται υποθήκες, η χώρα είναι μεγάλη, μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για μετακίνηση. Επομένως, η στάση απέναντι στα σπίτια και τα διαμερίσματα είναι κάπως διαφορετική – όχι για αιώνες, αλλά ενώ είναι βολικό για μένα και την οικογένειά μου, σε δέκα χρόνια πολλά μπορούν να αλλάξουν. Επιπλέον, ας διευκρινίσουμε ότι οι παραπάνω διαφορές σχετίζονται με παραδόσεις που έχουν αναπτυχθεί ιστορικά. Τα σύγχρονα ρωσικά αρχοντικά είναι συχνά ακόμη μεγαλύτερα από τα αμερικανικά και έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά..